Турки наполегливо просять туристів їсти яйця в готелях

Туристи повинні з’їдати в готелі хоча б одне яйце в день – з такою заявою виступив турецький лікар Емін Канан в бесіді з Türkiye Turizm. Вся справа в тому, що не всі мандрівники їдуть виключно за пляжним відпочинком, багато після приїзду на курорт відправляються в виснажливі тури: походи, трекінг, екскурсії по каньйонах, займаються альпінізмом, скелелазінням, скандинавської ходьбою, – а для цього потрібні добре здоров’я, сили і енергія.

Як зазначило видання, щорічно 5 мільйонів туристів, які розміщуються в 220 готелях, з’їдають 150 мільйонів яєць. Споживання цього продукту дуже поширене у всьому світі. За словами доктора, їсти яйця – хороша звичка, особливо це стосується туристів старшого віку, оскільки яйця неймовірно корисні і поживні, їх не дарма називають «їжею космонавта»: «Одне яйце великого і середнього розміру містить в середньому 72 ккал енергії, 6.3 гр якісного білка, 4.8 гр жиру, 1.6 гр з яких насичені і 270 одиниць вітаміну А».

Крім поживних речовин, курячі яйця містять біологічно активні компоненти, такі як лютеїн і зеаксантин, які відіграють важливу роль для здоров’я очей і антиоксидантних систем захисту організму. Однак необхідно знати міру: рекомендується, щоб загальна кількість холестерину, яке людина приймає при щоденному раціоні, не перевищувало 300 мг. Так, одне велике яйце, а точніше його жовток, містить близько половини цієї норми. З іншого боку, доктор нагадав туристам, що рівень холестерину в крові залежить від кількості холестерину, що виробляється в печінці, а не від холестерину, поступаемого з їжею. Таким чином, турки вимагають відпочиваючих їсти яйця в будь-якому вигляді не тільки вдома, а й на курорті (Снеки, Джерки, Сушене м’ясо, Закуски до пива на сайті Снек Хаус).

Резюмуємо: яйця, багаті білками, вітамінами, мінералами, лютеїн, зеаксантином і холін, але з частково низьким вмістом насичених жирів і енергії, дуже поживні і не викликають негативного підвищення рівня холестерину в крові, як передбачалося.

За словами турецького лікаря, зв’язок між споживанням яєць і ризиком серцевого нападу та інсульту була об’єктом вивчення багатьох дослідників. На сьогоднішній день великі і довгострокові дослідження показали, що люди, які споживають одне яйце в день, не мають підвищеного ризику серцевого нападу або інсульту. У туристів із захворюваннями серця і діабетом для балансу рівня холестерину в крові можна обмежити споживання до трьох яєць на тиждень або є в ресторані готелю переважно яєчні білки.

Крім того, продукт зміцнює імунну систему, це буде як не можна до речі відпочинку, де турист відновлює емоційну і фізичне здоров’я. Емін Канан зазначив, що яйця роблять позитивний вплив на розвиток м’язів і кісток, захищає здоров’я очей, серця, підвищує рівень заліза в організмі і допомагає при проблемах з пам’яттю.

➔ Дивитесь новини на смартфоні? Підпишіться на новини від Туриста Google News (у браузері ХРОМ): це свіжі новини про туризм, найкращі ціни на тури та квитки, здоров'я, технології, життя знаменитостей, їжу та рецепти, астрологічні прогнози, лайхаки про сад та город, та багато іншого!

Новини туризму
Новини по темі