Стала відома причина чому туристи в Єгипті постійно труяться в готелях, а не від вуличної їжі

«Це факт, що туристи труяться в готелях Єгипту на раз-два. […] Але саме тут є дуже важливий момент! […] труяться туристи тільки в готелях, на шведській подачі, а не від вуличної їжі», – таку заяву зробила російська туристка, відпочивши в країні пірамід. Чому так відбувається, вона розповіла у блозі.

За словами дівчини, якщо туристам хочеться покуштувати місцевий вуличний фастфуд, важливо вибирати точки, де харчуються місцеві, а не іноземні відпочиваючі. В цьому випадку побоюватися за отруєння не треба, оскільки овочі та м’ясо торговці використовують найсвіжіше.

Як зазначила блогер, любителі «ледачого відпочинку», тобто, ті, хто харчується в готелі зі шведського столу, ризикують злягти з нездужанням, так як все, що не пішло на стрітфуд, вирушає до готелів. «А несвіжі та перестиглі вирушають якраз до вас у готель, на шведський стіл! Тому наші туристи так часто труяться то салатами, то позавчорашніми стравами, то «свіжим» соком», – повідомила вона.

Порада туристки решті відпочиваючих незвичайна – тим, хто летить відпочивати до Єгипту, вона порекомендувала їсти «тільки на вулиці, а не в готелі», навіть незважаючи на те, що у місцевих прийнято всі страви їсти руками.

Що можна скуштувати з вуличної їжі, на думку автора?

По-перше, це кошарі – «гримуча суміш» із двох видів макаронів, рису, сочевиці, нуту, смаженої цибулі та часниково-томатного соусу. Страва настільки ситна, що голод не підступить ще довгий час.

По-друге, шаурму. «…купуйте там, де черга складається із місцевих жителів. Плюс єгипетської шаурми у її неповторній соковитості. Місцеві люблять додавати свої сирні соуси. А лаваші! Їх взагалі печуть щодня», – розповіла туристка.

По-третє, сподобався туристці та хававши – закритий пиріг з м’ясною начинкою та ароматними приправами, приготовлений у печі. При цьому тісто хрумке і тонке. А також махші – одна з найпопулярніших страв країни пірамід, це фаршировані овочі. Як фарш використовується рис з овочами або фарш із баранини/яловичини.

Дівчина додала, що вибирати їжу слід там, де стоїть черга з місцевих. Це вірна ознака того, що там не продадуть погане, прострочене та неякісне блюдо.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня 2021 року в готелі в готелі AMC Royal hotel в Хургаді було зафіксовано масове отруєння: 40 російських туристів, більшість з яких діти, отруїлися і були госпіталізовані. У постраждалих туристів була нудота, блювання, діарея, слабкість та висока температура. У той же час найгучнішим НП з отруєнням туристів у Хургаді стала смерть подружньої пари в серпні 2018 року, через що британський туроператор Thomas Cook навіть був змушений евакуювати більше 300 своїх туристів з п’ятизіркового готелю. Смерть цих двох британських туристів у цьому готелі була вкрай дивною, і досі її причини не названі: 21 серпня у своєму номері померли Сьюзан Купер (63 роки) та її чоловік, 69 річний Джона Купер. Дочка Келлі Ормерод, яка була з ними у поїздці, захворіла, але вижила. Туристка досі намагається з’ясувати, що спричинило смерть батьків – але справа так і не розкрита.

Раніше інший турист розкрив собі давно мучило питання про телефони в санвузлах готельних номерів – подробиці читайте за цим посиланням.

Для тих, кому важливий здоровий спосіб життя, рекомендуємо прочитати: «Професор: омікрон-штам коронавірусу нікуди не зникне, а циркулюватиме нескінченно».

➔ Дивитесь новини на смартфоні? Підпишіться на новини від Туриста Google News (у браузері ХРОМ): це свіжі новини про туризм, найкращі ціни на тури та квитки, здоров'я, технології, життя знаменитостей, їжу та рецепти, астрологічні прогнози, лайхаки про сад та город, та багато іншого!

Новини туризму
Новини по темі