Дієтолог, спеціаліст з раціонального харчування та корекції ваги Світлана Александрова розповіла, чому особливо корисні інжир, чорнослив, фініки та сушені абрикоси. Експерт також попередив про те, за яких захворювань краще їх краще не вживати.
Сушені абрикоси зміцнюють кісткову тканину та покращують роботу серцево-судинної системи. Також вони благотворно впливають на стан шкіри та волосся, розповів фахівець в інтерв’ю «Підмосковним вістям».
«Сливи допомагають роботі шлунка, підтримують зір, зміцнюють стінки кровоносних судин та нормалізують кров’яний тиск. Вони також корисні маленьким дітям».
Фахівець додав, що фініки покращують роботу нервової системи та мозкову діяльність. А сушений інжир особливо рекомендується жінкам, оскільки він зберігає їхню красу. Також вживання сухофруктів є чудовою профілактикою варикозного розширення вен.
Однак при ожирінні, алергічних реакціях та гострих шлунково-кишкових захворюваннях ці продукти протипоказані, наголосив експерт.
Для тих, кому важливий здоровий спосіб життя, рекомендуємо прочитати: «Вода з лимоном знижує рівень цукру в крові та продовжує життя».
➔ Дивитесь новини на смартфоні? Підпишіться на новини від Туриста Google News (у браузері ХРОМ): це свіжі новини про туризм, найкращі ціни на тури та квитки, здоров'я, технології, життя знаменитостей, їжу та рецепти, астрологічні прогнози, лайхаки про сад та город, та багато іншого!