Як виявилося, вживання алкоголю в літаку може бути не найкращим для вашого здоров’я. Це тому, що алкоголь і політ у літаку можуть викликати та посилити зневоднення. Оскільки алкоголь є сечогінним засобом, він збільшує виведення води з організму. Це може викликати у вас сухість та втому, і вам доведеться частіше мочитися. Тим часом, літаки сумно відомі своїм сухим повітрям та нижчим рівнем вологості, що може висушити вашу шкіру та інші частини вашого тіла, що потребують вологи, такі як очі, ніс та рот.
Через відносно низький тиск повітря в салонах комерційних рейсів повітря в літаку містить менше кисню, ніж повітря на землі. Це може призвести до зниження рівня кисню в крові, що може спричинити запаморочення, особливо у поєднанні з зневодненням. Іншими словами, наслідки вживання алкоголю в літаку відрізняються і більш виражені, ніж коли ви п’єте у звичайному барі чи ресторані. “Одна порція напою в літаку може бути більшою, ніж одна порція напою на землі”, – сказав Self доктор Санджай Курані, медичний директор стаціонарної медицини в Медичному центрі Санта-Клара-Веллі та доцент медицини Стенфордського університету.
Якщо збираєтеся пити, пийте відповідально
Однак це не означає, що ви повинні уникати вживання алкоголю в літаку. Це просто означає, що вам потрібно виявляти обережність та відповідально пити. Якщо ви збираєтеся випити в літаку, вам слід обмежити кількість алкоголю. Хоча точна кількість може змінюватись в залежності від людини, вам слід підтримувати себе і їсти будь-яку доступну їжу або закуски, поки ви п’єте. Це допоможе знизити швидкість всмоктування алкоголю в організмі. Вам також слід пити багато води, щоб заповнити запаси рідини та відновити її. Ви можете це зробити, випиваючи склянку води для кожного алкогольного напою, який ви замовляєте. Це допоможе уникнути зневоднення та позбавить вас від втоми.
Однак коли справа доходить до того, який алкогольний напій вам слід замовити, ви можете відмовитися від газованих коктейлів і натомість вибрати фруктове вино або Криваву Мері. За словами Eater, газовані напої з більшою ймовірністю викликають гази та здуття живота на великих висотах, і багато хто вважає, що деякі напої не мають такого ж смаку в середовищі з низьким тиском повітря.
Фактично, дослідники виявили, що солодкі та солоні уподобання стають менш гострими при вживанні в літаку. Однак, оскільки помідори містять велику кількість смаку умами, вони мають такий самий смак, як і на землі, що робить томатний сік та Криваву Мері більш безпечним та смачним варіантом.
➔ Дивитесь новини на смартфоні? Підпишіться на новини від Туриста Google News (у браузері ХРОМ): це свіжі новини про туризм, найкращі ціни на тури та квитки, здоров'я, технології, життя знаменитостей, їжу та рецепти, астрологічні прогнози, лайхаки про сад та город, та багато іншого!