У Туреччині розповіли про нові правила шведського столу у 2022 році

У сезоні-2022, який офіційно відкрився з 1 квітня, туристам повернули «нормальний шведський стіл», де вони можуть самі накладати собі їжу. Про це повідомила туристка на своєму блозі. Вона перерахувала переваги та недоліки «іжі за склом», опитала своїх читачів, а головне – розповіла, як це виглядає зараз.

«Персонал у готелях все ще має маски, а туристам знову можна все. Найголовніше, що влада Туреччини офіційно дозволила повернути «шведський стіл» у класичному форматі: коли їжу накладають не кухарі, а відпочиваючі», – заявила блогер. Вона нагадала, що за часів «корони» їжу вирішили прибрати за скло. “Туристи підходили до вітрин, простягали тарілку і отримували бажану страву”, – пояснила вона. Формат влаштовував далеко не всіх, туристи скаржилися з наступних причин:

  • офіціанти накладають або дуже багато, або дуже мало;
  • попросити добавку зазвичай незручно;
  • також люди соромилися просити відразу кілька різних страв/закусок (збирати всього потроху);
  • хтось відчував, ніби випрошує їжу;
  • не всі готелі добре організували роздачу – у деяких їжа була надто далеко;
  • не можна взяти ласий шматочок: який дали, такий і їж;
  • через лінії роздачі чи неквапливих офіціантів у ресторанах часто виникали черги.

Зате, за її словами, деякі знаходили що «харчування стало більш гігієнічним», оскільки багато туристів «колупалися в салатах» або торкалися фруктів руками. «Коли їжа опинилася за склом, гидливі люди тріумфували», – заявила вона.

За словами блогера, реалії 2022 такі: готелям Туреччини офіційно дозволили повернутися до звичної концепції, туристи знову накладатимуть їжу самостійно. “Щоправда, відпочиваючих просять робити це в одноразових рукавичках (а в деяких готелях вимагають носити маски)”, – зазначила вона. Також туристка додала, що насправді багато готелів не стали «заморочуватися», зробивши і в 2021 лінії роздачі тільки для гарячих страв – а ось закуски, салати, десерти і фрукти в багатьох готелях можна було набирати самостійно весь сезон 2021.

Це вона доповнила своїм досвідом. «Весь минулий рік на роздачі мені ніколи не виходило взяти стільки овочів і холодних закусок, скільки мені хочеться. Я люблю збирати всього потроху, а кухарі завжди накладали надто щедрі порції. Тепер усе, як раніше», – запевнила вона.

Для тих, кому важливий здоровий спосіб життя, рекомендуємо прочитати: «Лікар розповів скільки яєць потрібно з’їдати на тиждень».

➔ Дивитесь новини на смартфоні? Підпишіться на новини від Туриста Google News (у браузері ХРОМ): це свіжі новини про туризм, найкращі ціни на тури та квитки, здоров'я, технології, життя знаменитостей, їжу та рецепти, астрологічні прогнози, лайхаки про сад та город, та багато іншого!

Туризм

LifeStyle

Поради туристам

Новини по темі