У сезоні-2022, який офіційно відкрився з 1 квітня, туристам повернули «нормальний шведський стіл», де вони можуть самі накладати собі їжу. Про це повідомила туристка на своєму блозі. Вона перерахувала переваги та недоліки «іжі за склом», опитала своїх читачів, а головне – розповіла, як це виглядає зараз.
«Персонал у готелях все ще має маски, а туристам знову можна все. Найголовніше, що влада Туреччини офіційно дозволила повернути «шведський стіл» у класичному форматі: коли їжу накладають не кухарі, а відпочиваючі», – заявила блогер. Вона нагадала, що за часів «корони» їжу вирішили прибрати за скло. “Туристи підходили до вітрин, простягали тарілку і отримували бажану страву”, – пояснила вона. Формат влаштовував далеко не всіх, туристи скаржилися з наступних причин:
- офіціанти накладають або дуже багато, або дуже мало;
- попросити добавку зазвичай незручно;
- також люди соромилися просити відразу кілька різних страв/закусок (збирати всього потроху);
- хтось відчував, ніби випрошує їжу;
- не всі готелі добре організували роздачу – у деяких їжа була надто далеко;
- не можна взяти ласий шматочок: який дали, такий і їж;
- через лінії роздачі чи неквапливих офіціантів у ресторанах часто виникали черги.
Зате, за її словами, деякі знаходили що «харчування стало більш гігієнічним», оскільки багато туристів «колупалися в салатах» або торкалися фруктів руками. «Коли їжа опинилася за склом, гидливі люди тріумфували», – заявила вона.
За словами блогера, реалії 2022 такі: готелям Туреччини офіційно дозволили повернутися до звичної концепції, туристи знову накладатимуть їжу самостійно. “Щоправда, відпочиваючих просять робити це в одноразових рукавичках (а в деяких готелях вимагають носити маски)”, – зазначила вона. Також туристка додала, що насправді багато готелів не стали «заморочуватися», зробивши і в 2021 лінії роздачі тільки для гарячих страв – а ось закуски, салати, десерти і фрукти в багатьох готелях можна було набирати самостійно весь сезон 2021.
Це вона доповнила своїм досвідом. «Весь минулий рік на роздачі мені ніколи не виходило взяти стільки овочів і холодних закусок, скільки мені хочеться. Я люблю збирати всього потроху, а кухарі завжди накладали надто щедрі порції. Тепер усе, як раніше», – запевнила вона.
Для тих, кому важливий здоровий спосіб життя, рекомендуємо прочитати: «Лікар розповів скільки яєць потрібно з’їдати на тиждень».
➔ Дивитесь новини на смартфоні? Підпишіться на новини від Туриста Google News (у браузері ХРОМ): це свіжі новини про туризм, найкращі ціни на тури та квитки, здоров'я, технології, життя знаменитостей, їжу та рецепти, астрологічні прогнози, лайхаки про сад та город, та багато іншого!