Лікарі та дієтологи розповіли, що нам треба пити щоб не хворіти

Американські дієтологи порекомендували, які напої слід пити, щоб рідше хворіти та зміцнити імунну систему. Їхні поради були опубліковані виданням Eat This, Not That!

Серед корисних напоїв експерти відзначили – просту воду, айран, йогурти, трав’яний та зелений чай. Вони рекомендували додавати лимон та імбир у звичайний чай, а також у яблучний сік та густі полуничні напої (полуничний коктейль).

Насамперед дієтологи радять пити достатню кількість рідини щодня. “Вода допомагає очистити організм і насичує кров киснем. Крім того, вода бере участь у виробленні лімфи, яка розносить білі кров’яні тільця та клітини імунної системи по всьому організму, а це допомагає правильно боротися з бактеріями та вірусами”, – каже дієтолог Іса Куявскі.

Її колега Керрі Лем рекомендує звернути увагу на трав’яні чаї, в першу чергу на чай з кульбаб або шипшини. Перший допомагає виводити токсини з організму, а другий містить вітамін С, кверцетин, катехіни та еллагову кислоту. Ці речовини допомагають очистити організм та боротися із запаленням. Однак, Лам рекомендує проконсультуватися з лікарем, перш ніж пити трав’яний чай.

Дієтолог Рейчел Дікман рекомендує починати щодня з імбирно-лимонного чаю. За її словами, цей напій допомагає як уродженому, так і набутому імунітету швидше реагувати на інфекцію.

Дікман також рекомендує регулярно пити кефір та йогурт. Вона пояснила, що імунна функція залежить від шлунково-кишкового тракту, і одним з кращих способів підтримки його мікробіома є вживання кисломолочних продуктів. “Нещодавні дослідження показали, що ферментовані продукти, які містять пробіотики, такі як кефір, покращують різноманітність мікробів, які населяють наш кишечник. Це, у свою чергу, позитивно впливає на імунну систему”, – сказав Дікман.

Лікарі та дієтологи розповіли, що нам треба пити щоб не хворіти

Дієтолог Хізер Хенкс рекомендує пити зелений чай з медом та лимоном. З’єднання, що містяться в зеленому чаї, сприяють збільшенню кількості Т-лімфоцитів і, отже, зміцнюють імунну систему. У свою чергу, мед та лимон допоможуть посилити цей ефект.

Дієтолог Джефф Хонг стверджує, що яблучний сік – ще один корисний напій для підтримки здоров’я, оскільки він містить вітамін С і має протимікробну дію. Крім того, ківі і полуниця також містять велику кількість вітаміну С. Фітнес-тренер Джеймі Дікі рекомендує робити густі напої (типу смузі) з ягід з додаванням молока, яке багате на вітамін D. Це знижує ризик респіраторних інфекцій.

Раніше російський дієтолог Павло Терехов розповів про користь кропу. За його словами, цей овоч заповнює дефіцит багатьох вітамінів і мікроелементів і має низку інших корисних властивостей.

Цей контент, включаючи поради, містить лише загальну інформацію. Це жодною мірою не замінює кваліфікованого медичного висновку. Завжди консультуйтеся з фахівцем або лікарем для отримання додаткової інформації. Бажаємо міцного здоров’я, ваш Турист.

➔ Дивитесь новини на смартфоні? Підпишіться на новини від Туриста Google News (у браузері ХРОМ): це свіжі новини про туризм, найкращі ціни на тури та квитки, здоров'я, технології, життя знаменитостей, їжу та рецепти, астрологічні прогнози, лайхаки про сад та город, та багато іншого!

Новини туризму
Новини по темі