Home LifeStyle Британські вчені виявили стійкі до антибіотиків бактерії у курячому м’ясі

Британські вчені виявили стійкі до антибіотиків бактерії у курячому м’ясі

Куряче м’ясо, що продається в супермаркетах, містить потенційно шкідливі бактерії, сказав британський журналіст Морланд Снадрус у статті сайту Daily Express.

Експертний аналіз показав, що стійкі до антибіотиків бактерії були присутні майже половині сертифікованих зразків, взятих для тестування. На думку вчених з Інституту Джеймса Хаттона, вживання курки з такими мікробами призводить до ризику зараження з серйозними ускладненнями.

Небезпека в тому, що лікування антибіотиками може не допомогти.

Також читайте: Лікар пояснив, кому небезпечно їсти курку, а кому корисно

На думку дослідників, стійкість до антибіотиків нині є однією з найсерйозніших загроз здоров’ю людини. Якщо антибіотики стають марними, деякі поширені інфекційні захворювання можуть виявитися невиліковними.

Фахівці радять не мити курку та класти її на сковороду прямо з упаковки. Потім слід ретельно вимити руки, не торкаючись будь-яких поверхонь.

Для тих, кому важливим є здоровий спосіб життя, рекомендуємо прочитати: «Дієтолог спростувала користь трьох модних продуктів для схуднення».

Exit mobile version