Можна з упевненістю сказати, що осінь пахне смаженими каштанами та печеним гарбузом. Звичайно, не всі люди люблять каштани та гарбуз, але якщо вже ми вчора розповіли вам про користь гарбуза, то сьогодні варто з’ясувати, чим корисні каштани. Оскільки їх не можна їсти сирими, каштани варять чи смажать.
Вони корисні для нашого травлення
Каштани багаті на клітковину. Саме ця клітковина є союзником людини при шлунково-кишкових захворюваннях. Крім того, каштани містять особливу речовину, яка захищає пробіотики у мікрофлорі кишечника.
Мідь і магній, що містяться в каштанах, допомагають організму витягувати залізо, яке важливе для росту та розвитку кісток.
Поліпшує роботу мозку
Щоб мозок добре функціонував, нам потрібна достатня кількість здорової їжі. У каштанах багато вітамінів групи В, які є жиророзчинними. Вони дуже важливі для таких процесів у нашому організмі, як перетворення вуглеводів та жирів на енергію або розщеплення білків.
Захистіть серце
Каштани містять велику кількість мікроелементу марганцю. Він є антиоксидантом і допомагає видалити більшу частину вільних радикалів. Це знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Запобігає діабету
Важливим компонентом контролю, який ми маємо здійснювати для профілактики діабету, є харчові волокна. Продукти з високим вмістом харчових волокон, якими, власне, є каштани, вважаються низькоглікемічними продуктами, які корисно вживати діабетикам.
Нагадаємо, раніше “Турист” писав що “Гарбуз як вітамінна бомба: незліченні переваги для нашого здоров’я”, детально читайте за посиланням.