Home Медицина Вчені встановили що виноград знижує рівень холестерину

Вчені встановили що виноград знижує рівень холестерину

«Він благотворно впливає на кишкові бактерії, і це чудова новина, бо гарне здоров'я кишківника має вирішальне значення для здоров'я», - кажуть вчені.

За даними американського дослідження, опублікованого в журналі Nutrients, споживання винограду знижує рівень холестерину.

Цей фрукт також значно збільшує різноманітність кишкових бактерій в організмі людини, кажуть дослідники з Каліфорнійського університету Лос-Анджелесі.

Метою дослідження було визначити вплив на мікробіом кишечника, холестерину та жовчної кислоти щоденного вживання виноградного порошку, що еквівалентно двом порціям фруктів, вирощених у Каліфорнії.

В аналізі взяв участь 21 здоровий дорослий доброволець віком від 21 до 55 років.

Протягом чотирьох тижнів добровольці дотримувалися дієти з низьким вмістом поліфенолів з подальшим споживанням 46 г. виноградного порошку протягом того ж періоду часу. У той же час учасники продовжували дотримуватись дієти з низьким вмістом поліфенолів.

Вчені виявили збільшення мікробної різноманітності. Вони повідомили про зростання корисних бактерій, таких як Акермансія, яка сприятливо впливає на метаболізм глюкози та ліпідів, а також на цілісність слизової оболонки кишечника.

Вчені встановили що виноград знижує рівень холестерину

Крім того, спостерігається зниження рівня загальної та т.зв. «поганий» холестерин на 6,1% та 5,9% відповідно.

Кількість жовчних кислот, пов’язаних із метаболізмом холестерину, знижено на 40,9%, повідомляє BTA.

“Ми виявили, що виноград благотворно впливає на кишкові бактерії, і це чудова новина, тому що хороше здоров’я кишечника має вирішальне значення для здоров’я”, – пояснює провідний автор дослідження доктор Чжаопін Лі з Каліфорнійського університету.

Exit mobile version