Ендокринолог та дієтолог Тетяна Бочарова вказує, кому слід виключити капусту зі свого раціону чи хоча б мінімізувати її споживання.
На думку фахівця, капусту не можна їсти людям, які страждають на кишкові захворювання. У цьому овочі багато клітковини, яка спровокує здуття живота, гази та загострення, пояснює ендокринолог.
«Груба клітковина робить капусту важкою для травлення їжею. Овочі шкідливі для тих, хто переніс операцію на шлунково-кишковому тракті, коли організм відновлюється, а також для маленьких дітей до двох років», – каже дієтолог.
Не можна їсти капусту тим, у кого діагностовано панкреатит. Вони можуть вживати капусту тільки варену або тушковану і не більше 100 г на день.
Раніше “Турист” повідомляв, що дослідники звинуватили один вид їжі у різкому зростанні захворюваності на рак та діабет 2 типу, подробиці читайте за посиланням.