Нутриціолог Катерина Муравська назвала найшкідливіші продукти на святковому столі, а також перерахувала їх здорові альтернативи.
За словами фахівця, по-перше, слід відмовитись від «ворогів стрункої фігури»: майонезу, ковбас, сосисок, готового фаршу та інших напівфабрикатів. Крім того, до цього переліку потрапили м’ясні, рибні та овочеві консерви та крабові палички.
Замість жирного та калорійного магазинного майонезу фахівець рекомендує вибрати йогурт, сметану або густу мацону. Серед сирів найбезпечнішими є легкі сорти – адигейський, бринза, тофу.
Крім цього, нутріціолог порадила утриматися від солінь та гострих соусів, оскільки вони підвищують апетит та спрагу. «Пероївши їх, можна випити багато рідини. Організму буде непросто впоратися з великим обсягом рідини, та ще й при рясному вживанні їжі», – пояснила Муравська.
Також краще не їсти картоплю, жирні сорти м’яса, салати із сухариками та чіпсами, білий хліб, а також інші пшеничні вироби. Салати краще заправляти йогуртовими соусами.
Лікар також додала, що торти та тістечка з масляним кремом містять багато калорій, а суфле, желе, безе та мармелади – це відносно легкі святкові десерти.
Раніше Tourist.com.ua писав, що лікар розповів, що шпроти набагато небезпечні для організму ніж ви думали.