Хоча цей продукт найчастіше називають горіхом, насправді він належить до сімейства бобових. Йдеться про арахіс. Тим не менш, з усієї «горіхової лінійки» дієтолог Світлана Панченко саме його назвала найшкідливішим.
За її словами, є кілька причин, через які арахіс вважається найбільш шкідливим продуктом серед інших горіхів. “Взагалі помилково вважати його горіхом, він відноситься до сімейства бобових і росте в землі”, – пояснила експерт з харчування.
По-перше, арахіс – це один із найсильніших алергенів. По-друге, він найчастіше піддається впливу цвілевих грибків. По-третє, у всіх горіхах міститься фітинова кислота – антинутрієнт, тобто елемент, що перешкоджає засвоєнню поживних речовин із їжі, наприклад, блокує всмоктування шлунком заліза. Щоб знизити кількість кислоти, фахівець порадила перед вживанням вимочувати плоди у воді, висушувати, а потім вживати в їжу. Також фітинова кислота міститься у злаках та горіхах.
У арахісу є й корисні властивості. Він є одним із найкращих джерел білка. Споживання арахісу дуже корисне для нашого здоров’я, особливо взимку. Ці псевдогоріхи містять вітамін Е, магній, фолієву кислоту, мідь та аргінін. Дослідження показали, що арахіс може бути навіть корисним для схуднення та зниження ризику серцево-судинних захворювань.
Цей контент, включаючи поради, містить лише загальну інформацію. Це жодною мірою не замінює кваліфікованого медичного висновку. Завжди консультуйтеся з фахівцем або лікарем для отримання додаткової інформації. Бажаємо міцного здоров’я, ваш Турист.