Home LifeStyle Хто б міг подумати: 10 продуктів, які не можна розігрівати у мікрохвильовій...

Хто б міг подумати: 10 продуктів, які не можна розігрівати у мікрохвильовій печі

Яйця, зварені круто

Незалежно від того, чи є у варених яєць шкаралупа, не рекомендується ставити їх у мікрохвильову піч. Під час мікрохвильової термообробки в яйцях накопичується величезна кількість пари, яка може перетворити їх на щось накшталт скороварки. Яйце може вибухнути, луснути всередині мікрохвильової печі чи навіть пошкодити її.

Хто б міг подумати: 10 продуктів, які не можна розігрівати у мікрохвильовій печі

Оброблене м’ясо

Оброблене м’ясо містить значну кількість консервантів та підсилювачів смаку, які продовжують термін зберігання продукту. Ці речовини можуть стати токсичними у мікрохвильовій печі. За даними Journal of American and Food Chemistry, вони зазнають хімічних змін, таких як окислення холестерину в процесі повторного нагрівання. Дослідження передбачає, що повторне нагрівання обробленого м’яса в мікрохвильовій печі може призвести до окислювальних процесів у продуктах, які потенційно є канцерогенними.

Картопля

Не рекомендується розігрівати картоплю в мікрохвильовій печі, особливо в алюмінієвій фользі, тому що це може спричинити розмноження бактерії C. botulinum і викликати такі інфекції, як ботулізм. Мікрохвильова піч не здатна вбити такі бактерії. Картоплю бажано приготувати та розігріти у звичайній духовці.

Виноград

Ви навряд чи розігрієте виноград або будь-які фрукти в мікрохвильовій печі, якщо вони не знаходяться у блюді, випічці, соусі чи напої. Однак це не найкраща ідея, тому що виноград дуже багатий на воду, яка розширюється при такому нагріванні і може луснути, розлетітися по всій поверхні мікрохвильової печі, а також погіршити стан посуду, в якому він знаходиться.

Червоний перець

Гострий перець містить речовину капсаїцин, яка надає їм гострого смаку. Ця біохімічна сполука може стати ще активнішою після повторного нагрівання в мікрохвильовій печі, насичуючи повітря в кімнаті та викликаючи проблеми з диханням та очима.

Буряк

Як і листові овочі, буряк також перетворює нітрати на нітрозаміни. Мікрохвильова піч також може змінити смак цього коренеплоду.

Листові овочі

Якщо ви плануєте готувати або розігрівати зелені листові овочі, краще робити це у стандартній духовці, ніж у мікрохвильовій печі. У мікрохвильовій печі нітрати в овочах перетворюються на нітрозаміни, які можуть бути канцерогенними, пише thehealthy.com.

Курка

Мікрохвильова піч для курки не завжди вбиває бактерії. Це стосується й курки. У ній міститься безліч бактерій, потенційно небезпечних для людського організму. Сальмонела – одна з таких бактерій. У мікрохвильовій печі повністю знешкодити її неможливо. Тому готувати курку там не рекомендується.

Рис

Може здатися, що рис підходить для розігріву в мікрохвильовій печі, але це не так. Проблема з рисом може виникнути через те, що в ньому виявлено певні бактерії, які можуть залишати свої спори в рисі, оскільки мікрохвилі недостатньо, щоб їх вбити. Згідно з дослідженням, опублікованим у Міжнародному журналі харчової мікробіології, бактерія Bacillus Cereus напрочуд стійка до мікрохвильового нагрівання. Його суперечки можуть спричинити харчове отруєння, якщо вони розмножаться у травному тракті.

Грудне молоко

Багато матерів заморожують молоко, а потім розігрівають його, щоб запропонувати дитині. Якщо ви це зробите, то ви не робите нічого поганого. Цей метод дозволений лікарями, але важливо не перегрівати молоко в мікрохвильовій печі, скільки б часу у вас не було. Рідини у мікрохвильовій печі нагріваються нерівномірно. Це означає, що в молоці можуть бути гарячі крапки, які можуть обпекти дитину.

Exit mobile version