«Це факт, що туристи труяться в готелях Єгипту на раз-два. […] Але саме тут є дуже важливий момент! […] труяться туристи тільки в готелях, на шведській подачі, а не від вуличної їжі», – таку заяву зробила російська туристка, відпочивши в країні пірамід. Чому так відбувається, вона розповіла у блозі.
За словами дівчини, якщо туристам хочеться покуштувати місцевий вуличний фастфуд, важливо вибирати точки, де харчуються місцеві, а не іноземні відпочиваючі. В цьому випадку побоюватися за отруєння не треба, оскільки овочі та м’ясо торговці використовують найсвіжіше.
Як зазначила блогер, любителі «ледачого відпочинку», тобто, ті, хто харчується в готелі зі шведського столу, ризикують злягти з нездужанням, так як все, що не пішло на стрітфуд, вирушає до готелів. «А несвіжі та перестиглі вирушають якраз до вас у готель, на шведський стіл! Тому наші туристи так часто труяться то салатами, то позавчорашніми стравами, то «свіжим» соком», – повідомила вона.
Порада туристки решті відпочиваючих незвичайна – тим, хто летить відпочивати до Єгипту, вона порекомендувала їсти «тільки на вулиці, а не в готелі», навіть незважаючи на те, що у місцевих прийнято всі страви їсти руками.
Що можна скуштувати з вуличної їжі, на думку автора?
По-перше, це кошарі – «гримуча суміш» із двох видів макаронів, рису, сочевиці, нуту, смаженої цибулі та часниково-томатного соусу. Страва настільки ситна, що голод не підступить ще довгий час.
По-друге, шаурму. «…купуйте там, де черга складається із місцевих жителів. Плюс єгипетської шаурми у її неповторній соковитості. Місцеві люблять додавати свої сирні соуси. А лаваші! Їх взагалі печуть щодня», – розповіла туристка.
По-третє, сподобався туристці та хававши – закритий пиріг з м’ясною начинкою та ароматними приправами, приготовлений у печі. При цьому тісто хрумке і тонке. А також махші – одна з найпопулярніших страв країни пірамід, це фаршировані овочі. Як фарш використовується рис з овочами або фарш із баранини/яловичини.
Дівчина додала, що вибирати їжу слід там, де стоїть черга з місцевих. Це вірна ознака того, що там не продадуть погане, прострочене та неякісне блюдо.
Нагадаємо, що наприкінці жовтня 2021 року в готелі в готелі AMC Royal hotel в Хургаді було зафіксовано масове отруєння: 40 російських туристів, більшість з яких діти, отруїлися і були госпіталізовані. У постраждалих туристів була нудота, блювання, діарея, слабкість та висока температура. У той же час найгучнішим НП з отруєнням туристів у Хургаді стала смерть подружньої пари в серпні 2018 року, через що британський туроператор Thomas Cook навіть був змушений евакуювати більше 300 своїх туристів з п’ятизіркового готелю. Смерть цих двох британських туристів у цьому готелі була вкрай дивною, і досі її причини не названі: 21 серпня у своєму номері померли Сьюзан Купер (63 роки) та її чоловік, 69 річний Джона Купер. Дочка Келлі Ормерод, яка була з ними у поїздці, захворіла, але вижила. Туристка досі намагається з’ясувати, що спричинило смерть батьків – але справа так і не розкрита.
Раніше інший турист розкрив собі давно мучило питання про телефони в санвузлах готельних номерів – подробиці читайте за цим посиланням.
Для тих, кому важливий здоровий спосіб життя, рекомендуємо прочитати: «Професор: омікрон-штам коронавірусу нікуди не зникне, а циркулюватиме нескінченно».